TOP-DENTAL Kft.

Miskolc, Mikes Kelemen u. 5, 3529

(46) 560-155,info@topdental.hu

Adószám: 11381015-1-05 ,Cégj.sz.: 05-09-004110

fogpótlás, fogtömés, gépi gyökérkezelés, foghúzás, fogszabályozás, implantátum, esztétikai fogászat, műtétek, fogsebészet, fogmegtaró kezelés, fogékszer, fogkezelés, fogkő eltávolítás

 

 

Az alábbiakban rövid tájékoztatást adunk a fogászati implantátumokról azok számára, akiket érdekel ez a korszerű fogpótlási lehetőség.

A fogászati implantátumok magas tisztaságú titánból készülnek, melyek megfelelő felületkezelési eljárások következtében nyerik el azon különleges képességüket, hogy a páciens csontszövetével a gyógyulási idő során összenőnek. Ezt a korszakalkotó lehetőséget még az 1970-es években véletlenül fedezték fel csontszövettel való kísérletek során. Innen még hosszú út vezetett a ma alkalmazott modern implantátumokig.

Az implantátum leginkább egy csavarhoz hasonlítható. Ezt a csavart steril műtéti körülmények között sebészi úton ültetjük a fogmederbe. Az erre a feladatra alkalmas rendelőnek szigorú szakmai szabályoknak kell megfelelnie, és a beavatkozást csak megfelelő szakvizsgával rendelkező (arc-állcsont és szájsebész vagy dento-alveoláris) szakorvos végezheti el. Egyes estekben, ha a beteg nem rendelkezik megfelelő mennyiségű csontszövettel, akkor az implantátum behelyezése előtt csontpótlásra lehet szükség.

A mai modern technikával végzett implantáció az esetek 98 %-ban sikerrel jár. Esettől függően egy implantátum behelyezése 20-25 percet vesz igénybe és nem jár fájdalommal. A beültetett implantátumnak időre van szüksége, hogy összenőjön az állcsonttal. Ez általában 3-4 hónapot jelent, de ha a páciensnél előzetes csontpótlás történt, ez az idő meghosszabbodhat. Az úgynevezett azonnal terhelhető implantátumok az előbb leírt élettani folyamat miatt nem ajánlhatók.

A rögzült implantátumokra számos típusú fogpótlás készíthető. Ennek milyenségét több tényező határozza meg (a beültetett implantátumok száma és helyzete, a rendelkezésre álló csontkínálat, a harapási forma, stb). Előzetes konzultáció során, ezek figyelembevételével valamennyi páciensünk számára a legmegfelelőbb fogpótlási módszert dolgozzuk ki.

Az implantációs fogpótlások elkészítése komoly csapatmunkát igényel, a szájsebész, a protetikus fogorvos és a fogtechnikus részéről egyaránt. Cégünknél valamennyi szakember egy épületen belül megtalálható, ezzel is hozzájárulva a megfelelő minőségű munka sikeréhez.